Nyhetsbrev 1/2023

Mailadress: info@filmiorkelljunga.se

Hemsida: filmiorkelljunga.se

Bg: 5135–4249

Swish: 1 235 695 481

Nyhetsbrev nr 1/2023

God fortsättning på det nya året. Året som gått har inneburit att många medlemmar hittat tillbaka till filmvisningarna. Ett antal nya har också tillkommit så styrelsen ser fram emot en fin uppslutning till vårens visningar.

Tack för hjälpen med förslag till vårens visningar. Den film som önskades av majoriteten – Kärleksbrev med Rolf Lassgård, har för dagen inget datum för när den släpps så att vi kan köpa den. Den får således ligga på vänt.

Vårens visningar är samtliga på lördagar kl 16.00.

Här kommer vårens program:

Lördagen den 21 januari – Bränn alla mina brev.

Filmen skildrar Karin Stolpes komplexa relation till maken Sven Stolpe och den passionerade kärleksaffär med Olof Lagercrantz som inleds under 1930-talet och hur de val hon gör påverkar kommande generationer.

Längd 2 timmar och tillåten från 11 år.

Tisdagen den 21 februari kl 14.00 – lovaktivitet – Muminpappans bravader

Muminpappan berättar om barndomen då han var missförstådd, flykten från ett barnhem och det historiska mötet med uppfinnaren Fredriksson.

Längd 73 min.

Tisdagen den 23 februari kl 14.00 – lovaktivitet -Encanto

Högt uppe i bergen i Colombia finns en förtrollad plats kallad Encanto. Här, i ett magiskt hus, bor den extraordinära familjen Madrigal där alla bär på fantastiska förmågor. Förutom Maribel.

Längd 1 tim 42 min.

Lördagen den 18 mars House of Gucci – samt årsmöte

Under tre decennier av kärlek, svek, makt, hämnd och mord, ser vi vad ett namn kan betyda, vad det är värt och hur långt en familj kan gå för att få kontroll.

Längd 2 tim 37 min och tillåten från 11 år.

Föreningen bjuder på någon förtäring och därför kommer anmälan till denna att behövas. Om detta återkommer jag i samband med påminnelsen.

Lördagen den 15 april – Elvis (OBS! Ändrad från den 22/4.)

Filmen utforskat Elvis Presleys liv och musik från perspektivet av hans komplicerade relation med sin gåtfull manager överste Tom Parker. Historien sträcker sig över 20 år.

Längd 2 tim 30 min och tillåten från 11 år.

Lördagen den 13 maj – Top Gun: Maverick

Efter mer än 30 års tjänstgöring som en av flygvapnets bästa piloter, är Pete ”Maverick” Mitchell där han hör hemma – en modig testpilot som ständigt tänjer på gränserna och undviker den befordran som skulle komma att hålla honom nere på marken istället för uppe i luften. När han tränar en grupp avgångselever från Top Gun för ett specialuppdrag som ingen pilot någonsin utfört tidigare, träffar Maverick löjtnant Bradley Bradshaw – sonen till Mavericks bortgångne vän Goose.

Längd 2 tim 11 min och tillåten från 11 år.

Nu ser vi alla fram emot en härlig vår med fina filmer.

Med vänliga hälsningar

Gun Kempe

Medlemsansvarig