Nyhetsbrev 1/2022

Mailadress: info@filmiorkelljunga.se

Hemsida: filmiorkelljunga.se

Bg: 5135–4249

Swish: 1 235 695 481

Nyhetsbrev nr 1/2022

Hoppas att sommaren varit skön och avkopplande. Nu börjar vi planera för en härlig filmhöst.

Tack till de medlemmar som lämnade förslag på filmer, när vi sågs senast. En del har vi tagit till oss men då strävan att ha ett brett utbud och det senaste, har några nya tillkommit. Notera att nästan alla föreställningarna i höst är på lördag eftermiddag kl 16.00, så hinner vi fira lördagskväll också! I november blir söndagen den 20 istället.

Här kommer höstens program:

Lördagen den 27 august kl 16.00

Belfast drama/dramakomedi

Nordlirland i slutet av 1960-talet. I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av familjekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val.

Filmen är 1 tim 38 min. och från 11 år.

Lördagen den 24 september kl 16.00

Eiffel romantik/drama

Eiffel är en fransk romantisk dramafilm i regi av Marin Bourboulon, efter ett manus skrivet av Caroline Bongard. Filmen spelar Roman Duris som Gustaf Eiffel och följer en fiktiv romans mellan Eiffel och Adrienne Bourges, hans barndomskärlek, spelad av Emma Mackey.

Filmen är 1 tim 55 min och från 11 år.

Lördagen den 15 oktober kl 16.00

The Northman Äventyr/action

En historisk film. Den är regisserad av Robert Eggers.

En helvild Alexander Skarsgård går bärsärkagång i denna vikingasaga. Där sonen strävar att hämnas mordet på sin far.

Filmen är 2 t 17 min och från 15 år

Tisdagen den 1 november kl 14.00 – Lovaktivitet – Hotell Transylvanien 3: En monstersemester

Här får vi följa med vår favorit-monsterfamilj på lyxkryssning – en chans för Drac och familjen att ta lite välbehövlig semester – spela monster-volleyboll, göra exotiska utflykter oc jobba lite på månbrännan. Men drömsemester blir en mardröm när Mavis inser …..

Filmen är 1 h 33 min och barntillåten.

Torsdagen den 3 november kl 14.00 – Lovaktivitet – Findus flyttar hemmifrån

Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och lekrum i uthuset. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum så mycket att han bestämmer sig för att flyta dit permanent.

Filmen är 1 h 21 min och barntillåten.

Söndagen den 20 november kl 16.00

Dag för Dag av Felix Herngren – Drama/komedi

Fem personer ger sig ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan, Dag för dag är en livsbejakande komedi med mycket humor och en del allvar. Vänskap utvecklas, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas, en historia om att det aldrig är för sent att tänka om i livet.

Filmen är 1 t 50 min och från 11 år.

Lördagen den 10 december kl 16.00

Downton Abbey – En ny era – drama/romantik

Familjen Crawley åker på en storslagen resa till södra Frankrike för att avslöja mysteriet med änkegrevinnans nyärvda villa.

Filmen är 2 h 5 min och barntillåten.

 

Anmälan till fika senast den 5 december.

En filmhöst ligger nu framför oss.

Med vänliga hälsningar

Gun Kempe

Medlemsansvarig