Nyhetsbrev 1/2021

Mailadress: info@filmiorkelljunga.se

Hemsida: filmiorkelljunga.se

Bg: 5135–4249

Swish: 1 235 695 481

Nyhetsbrev nr 1/2021

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut. Restriktionerna för Covid19 har lättat men fortfarande uppmanas vi alla till försiktighet – hålla avstånd – stanna hemma om vi känner symtom. Vi är många som längtat efter att åter få ses i Sparbanken Boken Black Box. Många filmvisningar har ställts in under hösten och våren så vi har försökt plocka upp en del av dessa och kompletterar med nya.

Här kommer höstens program:

Söndagen den 22 augusti kl 16.00 – Parasit

Parasit är en sydkoreansk drama-komedifilm från 2019 regisserad av Bong Joon-ho. Fick Oscars för bästa film, Guldpalmen m fl . Ki-teaks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar hon inte en sekund.

Filmen är 2 tim 12 min lång och tillåten från 15 år.

Lördagen den 28 augusti utomhusbio – drive in i samarbete med Örkelljunga kommun.

Visningen är öppen för alla och anmälan sker via Örkelljunga kommuns hemsida.

Filmen Nomadland är en amerikansk dramafilm från 2020. Den är baserad på boken med samma namn av Jessica Bruder. Nomadland har bland annat blivit hyllad för sin regi, manus, klippning och skådespel. Filmen har fått flera nomineringar.

Den är 1 tim 47 lång.

Tisdagen den 21 september kl 18.30 – årsmöte – Bageriet på Portobello Road

Vi startar med årsmötet och därefter tar vi en paus med lättare förtäring. För att veta hur mycket vi ska beställa måste du anmäla dig senast fredagen den 17 september.

När vi känner att vi är klara så börjar filmen.

Bageriet på Portobello Road Clarissa 19 år tar hjälp av sin mammas bästa vän Isabella och sin excentriska mormor Mimi och är fast besluten att fullfölja sin bortgångna mammas dröm att öppna ett café i Notting Hill..

Filmen är 1 tim 37 min lång och barntillåten.

Tisdagen den 28 september kl 19.00 – filmvisning på Stationen, särskilt informationsbrev kommer. Film vi valt är En runda till.

Filmen är från 2020 och för regi står Thomas Vinterberg. Den hade internationell premiär på Toronto Internationella Film Festival och biografpremiär i Sverige 9 april 2020. Filmen vann Oscar för bästa internationella långfilm 2020. En runda till ….. Det finns en teori om att människan är född med en halv promille för lite. Vi känner alla till att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden …..

Tisdagen den 19 oktober kl 19.00 – Leva på hoppet

Dagen före julafton får Anja läkarnas besked. Hon har cancer. Kanske går den att stoppa. Kanske inte.

Filmen är 2 tim 6 min lång och tillåten från 11 år.

Tisdagen den 2 november kl 14.00 – lovfilm – Pelle Kanin

Pelle Kanin är en amerikansk komedi-och familjefilm. Pelles fejd med Mr McGregor eskalerar till oanade höjder, medan de kämpar båda om bondgårdens trädgård och om sin godhjärtade, djurälskande grannes ……

Längd 1 t 35 min och från 7 år.

Torsdagen den 4 november kl 14.00 – lovfilm – Mulan

Mulan är en amerikansk krigsdramafilm från 2020. Den hyllade filmregissören Niki Caro blåser liv i den episka sagan om Kinas legendariska krigare, Mulan, där en orädd ung kvinna riskerar allt…..

Längd 2 tim och från 11 år.

Lördagen den 11 december kl 16.00 – med julfika – Bombshell -När tystnaden bryts

Detta är filmen om skandalerna på Fox News. Skandalerna på Fox News avslöjades året innan metoo-rörelsen drog igång. Men den stjärnspäckade Bombshell skildrar exakt de systematiska övergrepp som tusentals kvinnor senare vittnade om – och som tvingade många fler än Foxbossen Roger Ailes att avgå.

Anmälan till julfika senast den 8 december.

Filmen är 1 tim 49 min läng och tillåten från 11 år.

Styrelsen kommer att inför varje visning ha en avstämning med Örkelljunga kommun om det sker några förändringar i antalet som får vistas i Blackboxen.

Nu hoppas vi bara på en fin filmhöst.

Med vänliga hälsningar

Gun Kempe

Medlemsansvarig