Nyhetsbrev 1 / 2020

Mailadress: info@filmiorkelljunga.se

Hemsida: filmiorkelljunga.se

Bg: 5135–4249

Swish: 1 235 695 481

Nyhetsbrev 1/2020

Våren blev inte riktigt som vi tänkt oss med inställda filmvisningar och försenat årsmöte. Årsmötet lyckades vi ändå genomföra före sommaren på Strandhem och den nya styrelsen består av

Ordförande: Stig Persson

Vice ordförande: Ingrid Edman Nilsson

Sekreterare: Monica Benzick

Kassör/

medlemsansvarig: Gun Kempe

Övriga: Ewa Zachau

F n uppgår medlemsantalet till 188.

Styrelsen har nu planerat höstens filmvisningar. Dessa kommer att genomföras med beaktande av de restriktioner som gäller vad avser pandemin. Antalet besökare begränsas, i dagsläget till 50 personer. Ingen föranmälan utan de första 50 personerna kommer att släppas in. När vädret tillåter, sker avprickning utanför och man går direkt in i Blackboxen. Varannan stol i Blackboxen kommer att spärras. Inga nya medlemskort kan lösas i samband med filmvisningarna, varför medlemsavgiften måste vara inbetald innan så att medlemskortet kan vara utskrivet. Vi förutsätter att känner man sig det minsta sjuk stannar man hemma. Det gäller att vi alla hjälps åt så att inte vi bidrar med någon smittspridning.

Kioskverksamheten läggs ner enligt tidigare beslut av styrelsen.

Här kommer höstens program:

Lördagen den 5 september kl 16.00 visas Downton Abbey som ställdes in i våras.

Filmen fokuserar på familjen Crawley, en rik ägare till det Edwardianska lantgodset Downton Abbey på den engelska landsbygden i början av 1900-talet. Denna gång blir de överraskade av ett storslaget, kungligt besök och får hantera utmaningarna som följer med det.

Filmen är barntillåten. Längd 2 tim.

Tisdagen den 15 september kl 19.00 visas filmen En del av mitt hjärta. Arrangemanget är på Stationen.

Musikal som bygger på Tomas Ledins låtar. I centrum står 35-åriga Isabella, en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till barndomsstaden för att fira sin pappas 60-årsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Hennes självförtroende kommer av sig när hon inser att hennes stora tonårscrush Simon ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly, och att hon inte ens är bjuden på bröllopet.

Filmen är tillåten från 7 år. Längd 1 tim 58 min.

Torsdagen den 1 oktober kl 19.00 visas Min pappa Marianne.

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo, hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna som inte kände vare sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde.

Filmen är barntillåten .Längd 1 tim 50 min.

Tisdagen den 27 oktober kl 14.00 Halvdan Viking – Skollovsfilm

Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn sedan hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen ”riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. En dag möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem.

Filmen är tillåten från 7 år. Längd 1 tim 31 min.

Torsdagen den 29 oktober kl 14.00 Dunderklumpen – Skollovsfilm

Svensk saga där de tecknade figurerna möter verkligheten. Dunderklumpen bor ensam i de ensliga Jämtlandsfjällen. En sommarkväll ger han sig ut för att söka efter vänner. Han hittar dem bland Jens dockor och mjukisdjur. De heter Pellegnillot, Lejonel, Dockan och En-Dum-

En. Han blåser liv i de nya vännerna och tar med dem ut på äventyr. Jens tar upp jakten på dem tillsammans med sin pappa Beppe. De stöter på en rad spännande figurer som jätten Jorm, elaka Enöga, Elvira Fattigan och Humlan.

Filmen är tillåten. Längd 1 tim 37 min.

Torsdagen den 5 november kl 19.00 visas Joker.

”Joker” är en fristående ursprungshistoria som utforskar Arthur Flecks värld, som han ser den. Arthur är en man som möts av grymhet och förakt av samhället. Dagtid arbetar han som clown och på kvällarna försöker han slå igenom som stand-up komiker… men det känns som att skratten alltid är på hans bekostnad. Fångad i en cyklisk tillvaro som pendlar mellan verklighet och galenskap, leder ett dåligt besök till en kedjereaktion som eskalerar.

Filmen är tillåten från15 år. Längd 2 tim.

Lördagen den 28 november kl 16.00 visas Parasit.

Arbetslösa men streetsmarta Ki-teak och hans familj intresserar sig för den rika och glamorösa familjen Park. En efter en nästlar de sig in i familjens hem, men en oväntad incident ställer allt på sin spets…

Filmen är tillåten från 15 år. Längd 2 tim 12 min.

Välkomna till en trevlig filmhöst.

Gun Kempe

Medlemsansvarig