Vår Kulturdag 2019-10-12.

I samarbete med Örkelljunga Kommun.

Välkommen på filmvisning med anknytning till Örkelljunga i Sparbanken Boken Blackbox.

Vi har denna dag vår egen kulturdag med filmer i anknytning till Örkelljunga. Vi öppnar med en kort inledning av Tommy o Mats Nilsson som därefter visar en av sina filmer om livet i Örkelljunga på 1980- talet. Mingel samt därefter visas filmen ”Jag har skjutit en dufva” som baseras på den händelse i kommunen som brukar benämnas Mordet i Lemmeshult. Filmen är en dramadokumentär inspelad av ett filmbolag i Oskarshamn där producenten Svante Rosberg har stark anknytning till vår kommun. Ett kortare anförande inleder även denna filmvisning. Möjlighet till frågor efter filmen.

Hela dagen är det fri entré.

15:00        Inledning.

15:10         Så minns vi Örkelljunga. (Tommy och Mats Nilsson.)

16:10         Mingel med förfriskningar.

16:30        Premiär: ”Jag har skjutit en dufva.” (Svante och Margareta Rosberg samt Krister Wallman.)

17:30        Avslutning med frågestund.

dufva

MatsoTommy2