Nyhetsbrev 1/2019

2019-08-13

Mailadress: info@filmiorkelljunga.se

Hemsida: filmiorkelljunga.se

Bg: 5135–4249

Swish: 1 235 695 481

Nyhetsbrev nr 1/2019

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och vi hoppas ni har en längtan in i dunklet på Sparbanken Boken Black Box. Vi bjuder er ett brett filmprogram som vi tror ska passa många av er.

En nyhet är att vi samverkar med Restaurang Stationen och visar film tisdagen den 3/9. Filmen visas på restaurangen.

Vi abonnerar restaurangen och öppnar kl. 1730 med visning kl. 1900. Mat eller annat serveras från kl. 1730 och vi ser gärna att ni förbeställer mat. Det kommer att finnas en begränsad matsedel. Inom kort ( 21/8) kommer det att finnas möjligheter att förbeställa från vår hemsida via tfn eller mail.

Vårens visningar under våren var välbesökta och då i synnerhet ” Unga Astrid” där vi glädjande nog kunde räkna in ca 110 åskådare! Kanske drog ostkakan någon extra person och förhöjde den småländska känslan.

Här kommer höstens filmer:

24/8 kl. 16.00 The Green Book.

Årets stora Oscarsvinnare är ett gripande drama om en före detta utkastare som anställs för att köra en världsberömd pianist på en konsertturné genom djupaste amerikanska södern. Längs vägen måste de förlita sig på ” The Green Book” för att hitta de restauranger och hotell som anses godkänna afroamerikanska gäster. Från 11 år. 2 tim 9 min.

3/9 kl. 19.00 Bohemian Rhapsody (Film i Örkelljunga visar i samverkan med restaurang Stationen)

Filmen visas på Stationen. Filmens focus ligger på sångaren Freddie Mercurys liv i rockbandet Queen. Portarna till Stationen öppnas kl 1730. Mat o annat serveras hela kvällen. Matsedel, tfn o mail för förbokning av mat finns from den 21/8 på filmiorkelljunga.se. Från 7 år. 2 tim 14 min.

19/9 kl. 19.00 Cold War

En hyllad och flerfaldigt prisbelönt film från 2018 som skildrar en kärleksrelation under ”det kalla kriget” i efterkrigstiden Polen. En berättelse som utspelar sig i Polen, Berlin och Paris. En film inspelad i svartvitt för att förstärka tidskänslan. Från 11 år. 1 tim 28 min.

12/10 kl. 15.00 Kulturdag med film

Vi har denna dag vår egen kulturdag med filmer i anknytning till Örkelljunga. Vi öppnar med en kort inledning av Tommy o Mats Nilsson som därefter visar en av sina filmer om livet i Örkelljunga på 1980- talet. Mingel samt därefter visas filmen ” Jag har skjutit en dufva” som baseras på den händelse i kommunen som brukar benämnas Mordet i Lemmeshult. Filmen är en dramadokumentär inspelad av ett filmbolag i Oskarshamn där producenten Svante Rosberg har stark anknytning till vår kommun. Ett kortare anförande inleder även denna filmvisning. Möjlighet till frågor efter filmen.

Hela dagen är det fri entré.

22/10 kl. 19.00 The Kindergarten Teacher

En film om en poetisk relation mellan en förskollärare och en liten särbegåvad pojke. Pojken förverkligar den längtan kvinnan har om eget författarskap och konstnärskap. Hon ser sig föranlåten att skydda pojken. Filmen är från 2018. Barntillåten. 1 tim 37 min.

 

29/10 kl. 14.00 Dumbo

Höstlovsfilm för hela familjen. Den klassiska historien om den lilla elefanten med de stora öronen som växer upp hos en cirkusfamilj. Från 2019. Fri entré. Från 7 år. 1 tim 52 min.

31/10 kl. 14.00 Lego 2

Höstlovsfilm. En amerikansk datoranimerad äventyrskomedi från 2019. Uppföljning av Lego 1. Klossarna färdas dit inga klossar färdats tidigare. Fri entré. Från 7 år. 1 tim 47 min.

14/11 kl. 19.00 A star is born

En amerikansk musikalisk dramafilm från 2018. Huvudrollen spelas av Lady Gaga. I filmen skildras en kärlekshistoria mellan två artister- en medelålders man och en ung begåvad kvinna. Filmen är fylld av liv och känslor. Mingel med lättare förfriskningar från kl 1800. Från 7 år. 2 tim 15 min.

28/11 kl. 19.00 Shoplifters

En japansk dramafilm från 2018. Det handlar om en kriminell familj med många hemligheter. Filmen vann Guldpalmen vid festivalen i Cannes i år. Bör ses med så lite förhandsinformation som möjligt. Mångbottnad och lite lurig. Från 7 år. 1 tim 55 min.

8/12 kl. 14.00 Röjar-Ralf kraschar Internet

Filmen är en amerikansk 3D datoranimerad komedi från 2018. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanja beger sig ut på äventyr i den stora internetvärlden och vad kan gå fel? De möter diverse fenomen på nätet under tiden. Hur skall detta gå för dessa två? Från 7 år. 1 tim 52 min.

Denna barn o ungdomsfilm blir höstens sista film. Vi önskar alla våra ca 350 medlemmar en trevlig filmhöst och hoppas att vi ses på riktigt många av våra föreställningar. Vår

biorestaurangvisning på Stationen hoppas vi alla blir så bra och lyckad att den kan upprepas. Först till kvarn gäller på samtliga våra föreställningar undantag för biorestaurangen där de som förbeställt mat av naturliga skäl har företräde. Väl mött på samtliga föreställningar.

Styrelsen för Film i Örkelljunga