Nyhetsbrev 2/2018.

Nyhetsbrev nr 2/2018

Höstens filmvisningar har varit välbesökta även om vi önskar fler besökare. Eventet med Gabriella Pichler blev mycket lyckat med över 100 besökare. Lördagen i oktober i Amatörernas tecken var ett försök att sprida kunskap om lokala förmågor.

Medlemsantalet är fortfarande gott, över 400, men en rensning kommer att ske vid nyår för dem som inte betalt för 2016.

Vårens filmer presenteras nedan:

12/1 16.00 Mamma Mia! Here we go again. Mingel från kl 15.00.

Mingeltallrik med grekiskt tema inkl dryck kostar 120 kr.

Anmälan och betalning till bg 5135-4249 senast den 6 januari.

I denna uppföljare får vi följa med genom Donnas unga år och hur hon träffade sin dotter Sophies pappor!

Längd 1 tim 54 min. Barntillåten.

7/2 19.00 Call me by your name.

Filmen utspelas i norra Italien sommaren 1983. En amerikansk-italienare är förälskad i en amerikansk student som kommer för att studera och bo hos hans familj. Tillsammans upplever de en oförglömlig sommar full av musik, mat och kärlek som för evigt kommer att förändra dem.

Längd 2 tim 12 min. Barntillåten.

19/2 14.00 Pettson och Findus. Ingår i sportlovsprogrammet.

Barnfilm.

21/2 14.00 Mitt liv som Zucchini. Ingår i sportlovsprogrammet.

Zucchini heter egentligen Ikaros, men hans mamma har alltid kallat honom Zucchini. När hon dör är smeknamnet hon gett honom det enda han har kvar av henne. Han är säker på att han är ensam i världen – tills han lär känna sina nya vänner på barnhemmet, Simon, Ahmed, Jujube, Alice och Béatrice. Och så är det en flicka, Camille… När man är 10 år finns det så mycket att

upptäcka – som hur det är att ha kompisar, bli kär och vem vet, kanske till och med vara lycklig.

Längd 1 tim 10 min. Barnfilm.

9/3 16.00 ÅSRSMÖTE + Tårtgeneralen.

”Tårtgeneralen” utspelar sig år 1984, då tv-programmet Rekord-Magazinet utser Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse P – nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad – för att motbevisa ”Stockholmsjävlarna” genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Det blir upptakten till en serie befängda händelser.

Mikael Persbrandt har huvudrollen.

Längd 1 tim 41 min. Från 7 år.

4/4 19.00 Den 12:e mannen.

Tromsö, 1943. Tolv män på ett fiskefartyg på uppdrag att organisera sabotagegrupper längs kusten överraskas av tyska soldater. Elva män torteras och dödas, bara den tolfte lyckas fly. Barfota, genomblöt och sårad, flyr nu Jan Baalsrud ut i den nådiga nordnorska vintern med Gestapo hack i häl.

Längd 2 tim 15 min. Från 15 år.

4/5 16.00 Lycklig som Lazzaro.

I den lilla italienska byn Inviolata arbetar han på en tobaksodling där tiden stått still. Arbetarna är närmast livegna och allt styrs av den grymma markisinnan Alfonsina de Luna. När hennes son Tancredi iscensätter sin egen kidnappning, blir Lazzaro hans vän och bundsförvant. En dramatisk händelse gör att de kommer ifrån varandra, men för Lazzaro är deras vänskapsband så starkt att han kan resa genom tid och rum för att återförenas med Tancredi.

Längd 2 tim 10 min. Från 11 år.

23/5 19.00 Unga Astrid.

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Något som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

Längd 1 tim 23 min. Från 7 år.

30/5 14.00 Christoffer Robin & Nalle Puh.

Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, har nu blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

Längd 1 tim 43 min. Från 7 år.

Det är dags att förnya medlemskapet för 2019. Du kan betala på bg 5135-4249 eller swisha:1235695481. Glöm inte ange namn eller medlemsnummer. Medlemsavgiften för 2019 är 100 kr för vuxen och 50 kr för barn. Det nya medlemskortet finns sedan för avhämtning i samband med filmvisningen.

Vi önskar alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt år och välkomna till härliga filmvisningar våren 2019.

Styrelsen för Film i Örkelljunga