Drama! ”Saknaden.”

Boris och Zhenya är mitt uppe i en slitig skilsmässa. De grälar konstant och håller på att sälja lägenheten så att de kan komma vidare i sina liv. Boris med sin yngre, gravida flickvän och Zhenya med sin förmögne älskare. Ingen av dem visar något större intresse för deras 12-årige son Alyosha. Inte förrän han försvinner spårlöst.

Andrej Zvjagintsev inledde sin karriär som skådespelare, men med regidebuten Återkomsten (2003) visade han att hans stora begåvning ligger bakom kameran. Efter filmer som Förvisningen, Elena och Leviatan har han placerat sig i det absoluta toppskiktet bland vår tids mest intressanta regissörer.

Andrej Zvjagintsev levererar ännu ett mästerverk som är omöjligt att värja sig emot. Storslaget, bistert och kompromisslöst. En av årets allra bästa filmer.

Visas i Sparbanken Boken Blackbox den 16/10 2018 kl 19.00.

OBS! Medlemskap krävs !  Kan lösas vid entré! Från 11 år. Saknaden (2017) on IMDb 7,7/10